Beste wildcamera 2024
Door: Thijs Schouten
Laatste update: 22 juli 2024
Welke wildcamera moet ik kopen?
Ben jij op zoek naar een goede wildcamera om wilde dieren, zoals herten, vossen, dassen en vogels, vast te leggen? Maar heb je geen idee welke wildcamera goed bij jou past? In dit artikel help ik je op weg in je zoektocht! Zo geef ik in dit artikel eerst wat algemene tips waarop je moet letten bij het kopen van een wildcamera. Na deze tips ga ik verder met de top 5 beste wildcamera’s van 2024. Deze top 5 is tot stand gekomen aan de hand van mijn eigen ervaring (ik fotografeer al meer dan 15 jaar wildlife en gebruik wildcamera’s om dieren te spotten) en door het uitpluizen van vele reviews. Met deze top 5 hoop ik je verder te kunnen helpen in jouw zoektocht naar de beste wildcamera die bij jouw wensen past. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Laat dan onderaan een bericht achter en ik kom persoonlijk op je vraag terug.
Waar moet je op letten bij het kopen van een wildcamera?
Voordat ik uitleg welke wildcamera’s op dit moment het beste zijn, geef ik eerst een aantal tips waarop je kan letten bij aanschaf van een wildcamera. Na deze tips ga ik verder met de 5 beste wildcamera’s van 2024.
1. De triggertijd (reactiesnelheid) van de wildcamera
Bij een wildcamera is de triggertijd één van de belangrijkste zaken om op te letten. Dit is namelijk de reactietijd die de wildcamera nodig heeft om een foto te maken na het detecteren van een onderwerp. Deze triggertijd wordt uitgedrukt in seconde en verschilt erg per camera. De snelste camera’s hebben een reactietijd van 0,1 seconde waar de goedkopere camera’s vaak op een halve seconde of meer zitten.
2. Het bereik van de wildcamera
Het bereik van de camera geeft aan hoever de wildcamera in de nacht vast kan leggen. Gemiddeld zitten wildcamera’s op 20 meter, echter zijn er ook specifieke modellen die tot maar 30 meter kunnen gaan. Uiteraard is het de vraag wat je vast wil leggen. Gaat het om vogels in een boom? Dan kom je met 20 meter al goed uit de voeten. Wil je echter een veld met bijvoorbeeld herten vastleggen? Dan werkt een wildcamera met een bereik van 30 meter prettiger.
3. Low Glow Infrarood of No Glow Infrarood
Om een foto te kunnen maken heeft een camera licht nodig. Dit licht heb je alleen niet midden in de nacht. Om deze reden maken wildcamera’s gebruik van infrarood licht. Hierdoor kan de camera goed vastleggen wat er gebeurd. Infrarood heeft echter ook een nadeel en dat is dat wilde dieren ‘normaal’ infrarood licht kunnen zien. Om deze reden zijn wildcamera’s veelal uitgerust met zogenaamde Low Glow infraroodlampen. Hierbij wordt het infraroodlicht tot een minimum beperkt. Daarnaast zijn er ook wildcamera’s waarbij er No Glow Infraroodlampen worden gebruikt. Dit licht is voor dieren niet waarneembaar en dan ook de beste keuze voor als je wildlife gaat vastleggen.
4. De resolutie van de wildcamera
De uiteindelijke kwaliteit van de foto of video die de wildcamera maakt wordt bepaald door de sensor van de camera. Deze kwaliteit kan erg verschillen en wordt altijd uitgedrukt in megapixels en videoresolutie. Voor een afdruk op A4 kan je al prima overweg met een camera met 10 megapixels. Echter worden anno 2024 wildcamera’s geleverd met sensoren die meer dan 10 megapixels hebben. Het is de vraag wat je precies met de foto’s en video’s wilt gaan doen. Wil je de beelden afdrukken of verwerken in video’s? Dan is een hoge resolutie aan te raden. Gebruik je het enkel om te determineren van dieren? Dan kan je prima uit de voeten met minder megapixels.
5. De stroom voorziening van de wildcamera
Vrijwel iedere wildcamera werkt op standaard AA penlite batterijen (tip, maak gebruik van deze krachtige 2600 mAh AA batterijen). Hiermee kan de camera een flinke tijd (denk aan 3-8 maanden) vooruit, afhankelijk van je instellingen. De camera maakt namelijk enkel een foto wanneer de sensor activiteiten oppikt. Heb je echter een locatie te pakken waar ontzettend veel activiteit is? Of maak je gebruik van wifi of 3g? Dan kan het sneller gaan met het stroomverbruik en is een wildcamera met zonnepaneel zeker aan te raden.
6. Wildcamera’s met wifi
Standaard slaat een wildcamera de foto’s en video’s op een micro-SD geheugenkaart. Wil je echter toegang tot je beelden? Dan zal je de kaart uit de camera moeten halen en deze op de computer bekijken. Wil je echter de natuur niet verstoren? Dan kan je ook kijken naar een wildcamera met wifi. Deze sluit je simpelweg aan op een netwerk waarna je de beelden kan bekijken. Sta je midden in het bos? Dan kan je ook simpelweg verbinding maken met je telefoon waarna je de beelden kan bekijken. Ideaal aangezien je op deze manier de camera lekker op z’n plek kan laten hangen.
7. Wildcamera’s met een simkaart
Wil je graag je beelden vanaf afstand bekijken? Dan is een wildcamera met een simkaart dé oplossing. Wildcamera’s met deze functionaliteit kunnen namelijk automatisch beelden versturen naar je telefoon en daarnaast kan je ook live meekijken. Ideaal als je de camera, naast voor wild, ook als beveiligingscamera wilt gebruiken! Vaak wordt er een simkaart meegeleverd bij de wildcamera. Let er alleen wel op dat je een paar euro per maand moet betalen voor het data abonnement.
De top 5 beste wildcamera’s 2024
Onderstaand overzicht laat de top 5 beste wildcamera’s van 2024 zien.
1. Bushnell Trophy Cam 30MP Core DS No-Glow wildcamera
2. Camouflage EZ-Solar wildcamera
3. Camouflage EZ60 wildcamera met wifi
4. Strex Wildcamera
5. Denver WCS-5020
Extra tip: Wifi camera voor nestkasten
1. Bushnell Trophy Cam 30MP Core DS No-Glow wildcamera
De Bushnell Trophy Cam 30MP Core DS No-Glow is op dit moment de beste wildcamera van 2024. Zo beschikt deze camera over twee hoogwaardige sensoren, één voor overdag en één voor in de nacht. Hierdoor maakt de camera, ongeacht de omstandigheid, hoogwaardige beelden. Foto’s maakt de Bushnell Trophy Cam 30MP Core DS No-Glow met een resolutie van maar liefst 30 megapixels en video’s worden opgenomen in Full HD met een 60 beelden per seconde. Hierdoor heb je mooie vloeiende beelden. Qua reactietijd is de Bushnell Trophy Cam ook ontzettend snel. Zo reageert deze wildcamera binnen 0,2 seconde op objecten tot 30 meter waardoor je echt ieder moment kan vastleggen. En doordat de Bushnell wildcamera is uitgerust met No-Glow infraroodlampen wordt de natuur niet verstoord bij het maken van opnames. Daarnaast is het met de Bushnell Trophy Cam 30MP Core DS No-Glow ook mogelijk om timelapse opnames te maken met instelbare tussenpozen van 1 tot 60 minuten. Qua voeding werkt de Bushnell Trophy Cam op 6 AA batterijen maar je kan ook een externe voeding aansluiten voor als je de camera een langere tijd wil laten hangen. Dit alles maakt de Bushnell Trophy Cam 30MP Core DS No-Glow dé wildcamera voor de enthousiaste natuurliefhebber. Ben jij dan ook op zoek naar de beste wildcamera van dit moment? Kijk dan zeker naar de Bushnell Trophy Cam 30MP Core DS No-Glow!
Plus en minpunten van de Bushnell Trophy Cam 30MP Core DS No-Glow wildcamera
✓ Een triggersnelheid van 0,2 seconde
✓ Een bereik van 30 meter
✓ No-Glow infraroodlampen waardoor wildlife niet gestoord wordt
✓ 30 megapixel foto’s
✓ Filmt in full-HD met 60 fps
✓ 38 graden gezichtsveld en een diafragma van f/2.8
✓ Waterdicht klasse (waterbestendig)
✓ Mogelijkheid om een zonnepaneel aan te sluiten
✗ Er worden geen batterijen meegeleverd
✗ Er wordt geen Micro-SD geheugenkaart meegeleverd
✗ Maximale grootte van de micro-SD kaart is 32 GB
✗ Kwaliteit mag wat kosten
De beste wildcamera van 2024, de Bushnell Trophy Cam 30MP Core DS No-Glow!
Ben je op zoek naar de beste wildcamera waarmee je hoogwaardige beelden kan vastleggen zonder de natuur te verstoren? Dan is de Bushnell Trophy Cam 30MP Core DS No-Glow dé wildcamera voor jou. Deze wildcamera legt razendsnel wildlife vast en heeft een bereik van maar liefst 30 meter. En doordat de camera gebruik maakt van No-Glow infraroodlampen wordt de natuur niet gestoord en hebben ze geen idee dat er een camera hangt. Al met al maakt dit alles de Bushnell Trophy Cam 30MP Core DS No-Glow de beste wildcamera van 2024!
Actuele prijzen van de Bushnell Trophy Cam 30MP Core DS No-Glow:
2. Camouflage EZ-Solar wildcamera
De Camouflage EZ-Solar is een krachtige en uitgebreide wildcamera. Zo beschikt deze wildcamera over een ingebouwd zonnepaneel waardoor hij ontzettend lang met een acculading kan doen. Het zonnepaneel zorgt namelijk voor een besparing van 96% stroom! Ideaal als je op zoek bent naar een wildcamera die lang op één acculading kan doen. Verder heeft de EZ-Solar een hoogwaardige sensor waarmee je 4K video's kan maken en foto's met 30 megapixels. Het detectiebereik is maar liefst 20 meter (in de nacht) waardoor je echt alle onderwerpen die voor de camera komen goed vast kan leggen. Verder is de Camouflage EZ-Solar uitgerust met wifi waardoor je eenvoudig de beelden van de camera kan aflezen op je telefoon of tablet. Het bereik van het wifi signaal is ongeveer 10 meter bij het verbinden en tot maar liefst 25 meter als de verbinding eenmaal is gemaakt. Hierdoor kan je de camera ook vanuit je huis uitlezen. Ben jij op zoek naar een goede wildcamera met zonnepaneel die je ook op afstand (via wifi) kan uitlezen? Kijk dan zeker naar de Camouflage EZ-Solar!
Plus en minpunten van de Camouflage EZ-Solar wildcamera
✓ Uitgerust met ingebouwd zonnepaneel waardoor je ontzettend lang op één lading kan doen
✓ Wifi voor het uitlezen van de wildcamera op afstand
✓ Een triggersnelheid van 0,3 seconde
✓ Een bereik van 20 meter
✓ Low-Glow infraroodlampen waardoor wildlife niet gestoord wordt
✓ 30 megapixel foto’s
✓ Filmt in 4K
✓ Waterdicht klasse (waterbestendig)
✓ Ondersteund micro-SD kaarten tot 64 GB
✗ Slechte beeldkwaliteit in live-view stand
✗ Maakt geen gebruik van No-Glow infraroodlampen
✗ Er worden geen batterijen meegeleverd
✗ Er wordt geen Micro-SD geheugenkaart meegeleverd
De beste wildcamera met zonnepaneel van 2024, de Camouflage EZ-Solar wildcamera!
Ben je op zoek naar een goede wildcamera met zonnepaneel? Dan is de Camouflage EZ-Solar dé wildcamera voor jou. Deze wildcamera beschikt over 30 megapixels, heeft een bereik van 20 meter, is uit te lezen via wifi én heeft natuurlijk een ingebouwd zonnepaneel waardoor je ontzettend lang kan doen op één acculading. Het is dan ook de ideale wildcamera voor iedereen die op zoek is naar een camera die lang mee gaat met zijn batterijen.
Tip: De Camouflage EZ-Solar wildcamera is ook erg goed in te zetten als beveiligingscamera!
Actuele prijzen van de Camouflage EZ-Solar:
3. Camouflage EZ60 wildcamera
De Camouflage EZ60 is een uitgebreide wildcamera waarmee je mooie beelden kan vastleggen. Zo beschikt deze wildcamera over een resolutie van 32 megapixels en schiet je video’s in 4K. Daarnaast heeft deze wildcamera een detectiebereik van maximaal 24 meter en reageert de camera binnen 0,3 seconde. Hierdoor legt hij ontzettend snel beelden vast als de sensor eenmaal iets heeft opgepikt. En zelfs in het donker dankzij de 42 Low-Glow infraroodlampen. Verder is de Camouflage EZ60 uitgerust met wifi waardoor hij eenvoudig vanaf afstand uit te lezen én te bedienen is. Dit werkt allemaal zeer eenvoudig middels een speciale Camouflage App. Middels deze app kan je zien wat de camera heeft vastgelegd en kan je ook op afstand live beelden bekeken. Hierdoor is de camera, naast wildcamera, ook erg geschikt als beveiligingscamera. Qua accu maakt de Camouflage EZ60 gebruik van 8 AA batterijen waarmee de wildcamera ongeveer 6 maanden kan doen. Dit is alleen onder perfecte omstandigheden waarbij de wifi minimaal gebruikt wordt. Gebruik je vaak de wifi? Dan zal de wildcamera in de praktijk meer stroom verbruiken. Een stroomadapter is in dit geval dan zeker aan te raden.
Plus en minpunten van de Camouflage EZ60 wildcamera
✓ Uitgerust met wifi waardoor de camera op afstand uit te lezen is
✓ Een triggersnelheid van 0,3 seconde
✓ Een bereik van 24 meter
✓ Low-Glow infraroodlampen
✓ 32 megapixel foto’s
✓ Filmt in 4K
✓ 120 graden gezichtsveld
✓ Waterdicht klasse IP-66 (waterdicht)
✓ Mogelijkheid om een adapter aan te sluiten
✓ Ondersteund micro-SD kaarten tot 128 GB
✗ Er worden geen batterijen meegeleverd
✗ Er wordt geen Micro-SD geheugenkaart meegeleverd
✗ Maakt geen gebruik van No-Glow infraroodlampen
✗ Accu gaat minder lang mee door stroomverbruik van wifi
De beste wildcamera met wifi van 2024, de Camouflage EZ60!
Ben jij op zoek naar een goede wildcamera die je wifi kan uitlezen? Dan is de Camouflage EZ60 dé wildcamera voor jou. Deze wildcamera beschikt over 32 megapixels en stuurt alle beelden automatisch door dankzij de ingebouwde wifi module.
Tip: De Camouflage EZ60 wildcamera is ook erg goed in te zetten als beveiligingscamera!
Actuele prijzen van de Camouflage EZ60:
4. Strex wildcamera
De Strex Wildcamera is een uitgebreide wildcamera voor een hele vriendelijke prijs. Zo beschikt deze wildcamera over een resolutie van 32 megapixels en neem je video’s op in 4K met 30 frames per seconde. De camera heeft een detectiebereik van maximaal 20 meter en een snelle reactietijd van slechts 0,3 seconden, waardoor de wildcamera geen moment mist. Verder beschikt dit model over 36 No-Glow infraroodlampen waardoor je ook in de nacht goed beelden kan vastleggen, zonder de natuur te storen. Qua stroomvoorziening maakt de Strex wildcamera gebruik van 8 AA batterijen waarmee de camera ongeveer 8 maanden kan doen. Daarnaast wordt de Strex wildcamera geleverd met een 32 GB micro-SD kaart waardoor je meteen beelden kan opnemen. Kortom, de Strex Wildcamera is een prima optie voor iedereen die op zoek is naar een voordelige wildcamera om wilde dieren in de natuur te observeren en vast te leggen.
Plus en minpunten van de Strex wildcamera
✓ Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding
✓ Een triggersnelheid van 0,3 seconde
✓ Een bereik van 20 meter
✓ 36 No-Glow infraroodlampen
✓ 36 megapixel foto’s
✓ Filmt in 4K met 30 fps
✓ 120 graden gezichtsveld
✓ Ingebouwde temperatuursensor
✓ Waterdicht klasse IP-66 (waterdicht)
✓ Mogelijkheid om een adapter aan te sluiten
✓ Wordt geleverd met 32 GB micro-SD geheugenkaart
✗ Er worden geen batterijen meegeleverd
✗ Maximale grootte van de micro-SD kaart is 32 GB
✗ Er wordt gebruik gemaakt van wat goedkoper plastic
De beste wildcamera onder de €100, de Strex wildcamera!
Ben jij op zoek naar een goede wildcamera en wil je niet meer dan €100 uitgeven? Dan is de Strex wildcamera dé wildcamera voor jou. Deze camera beschikt over 32 megapixels, een snelle reactietijd van 0,3 seconde én No-Glow infraroodlampen. En dat voor minder dan €100!
Actuele prijzen van de Strex wildcamera:
Tip: Ben je op zoek naar een vergelijkbare camera als de Strex wildcamera maar dan met wifi? Neem dan eens een kijkje naar de Lensville wildcamera met Wifi. Deze komt qua specificaties overeen met de Strex, maar beschikt ook over wifi. Hij kost daardoor wel iets meer (rond de €130), maar dan kan je de wildcamera wel vanaf afstand uitlezen.
Bekijk de Lensville wildcamera met Wifi
5. Denver WCS-5020
De Denver WCS-5020 is een eenvoudige wildcamera voor iedereen die graag beelden en video’s wil vastleggen van wilde dieren. Zo beschikt deze wildcamera over een 5 megapixel sensor waarmee je 12 megapixel foto’s (hij vergroot de beelden) en full-HD video’s kan maken. Daarnaast beschikt de Denver WCS-5020 over 2 infraroodlampen waardoor de camera ook in de nacht wild kan vastleggen. Het bereik van de camera is 20 meter en dankzij de triggersnelheid van 0,3 seconde reageert de camera snel op beweging voor de camera. Qua stroomvoorziening maakt de WCS-5020 gebruik van 8 AA batterijen waarmee de wildcamera ongeveer 6 maanden kan doen. Dit maakt de Denver WCS-5020 een prima wildcamera voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige camera voor het vastleggen van wilde dieren in de tuin of in een natuurgebied.
Plus en minpunten van de Denver WCS-5020 wildcamera
✓ Goede prijs-kwaliteit verhouding
✓ Een triggersnelheid van 0,3 seconde
✓ Een bereik van 20 meter
✓ 5 megapixel sensor
✓ Filmt in Full-HD
✓ Waterdicht klasse IP-66 (waterdicht)
✓ Lange standby tijd van 6 maanden
✗ Slechts 2 infraroodlampen voor nachtopnamen
✗ 60 graden gezichtsveld (kan geen wijds beeld vastleggen)
✗ Geen No-Glow infraroodlampen
✗ Er worden geen batterijen meegeleverd
✗ Je kan geen adapter aansluiten
✗ Er wordt geen Micro-SD geheugenkaart meegeleverd
✗ Maximale grootte van de micro-SD kaart is 32 GB
✗ Er wordt gebruik gemaakt van wat goedkoper plastic
De beste wildcamera onder de €50, de Denver WCS-5020 wildcamera!
Ben jij op zoek naar een eenvoudige en goedkope wildcamera en wil je niet al te veel geld uitgeven? Dan is de Denver WCS-5020 dé wildcamera voor jou. Met deze camera beschik je over 5 megapixels en schiet je video’s in full-HD.
Actuele prijzen van de Denver WCS-5020:
Extra tip: Wifi camera voor nestkasten
Heb je vogels in nestkasten zitten en wil je graag vastleggen hoe de kleintjes worden geboren? Net zoals bij ‘beleef de lente’ van de vogelbescherming? Dan is deze wifi camera voor nestkasten echt iets voor jou. Deze compacte camera monteer je eenvoudig in je nestkast (bovenin) waarna de camera automatisch beelden vastlegt van alles wat in het nestkastje afspeelt. Via wifi worden alle beelden doorgestuurd naar een app waardoor je live kan meekijken. Wil je graag beelden opnemen? Plaats dan de meegeleverde micro-SD kaartje in de camera zodat de beelden worden opgenomen. Deze kan je vervolgens weer downloaden via de app. Al met al een ideale manier om te kijken wat er in jouw nestkast gebeurd, zonder de natuur te storen!
Plus en minpunten van de Wifi camera voor nestkasten
✓ Compact ontwerp
✓ Stream nestkast-beelden naar je smartphone of tablet
✓ Full-HD videoresolutie
✓ 10 meter stroomkabel
✓ No-Glow infraroodlampen voor nachtopnamen
✓ Er wordt een micro-SD kaart meegeleverd
✗ Geen 4K beelden
✗ Behoorlijk aan de prijs
Actuele prijzen van de Wifi camera voor nestkasten:
Veel gestelde vragen
Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen over wildcamera’s. Staat het antwoord dat je zoekt er niet bij? Laat dan onderaan de pagina een bericht achter en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.
Hoe hang je een wildcamera op?
Antwoord: Een wildcamera wordt veelal geleverd met een riem en montageplaatje. Middels een riem kan je de wildcamera aan een boomhangen. Wil je de wildcamera op een vaste plek hangen? Dan kan je hem middels schroeven en het montageplaatje vastzetten.
Hoe hoog hang je een wildcamera op?
Antwoord: Uiteraard is dit afhankelijk van wat je wilt vastleggen. Wil je dieren op ooghoogte vastleggen, dan is het aan te raden om de wildcamera op zo’n 1-1,5 meter hoog op te hangen. In dit geval is het wel aan te raden om de wildcamera vast te zetten met een speciaal kettingslot. Wil je overzicht’s beelden maken? Dan is een hoogte tussen de 2,5 en 3 meter aan te raden.
Hoe zet je een wildcamera op slot?
Antwoord: Standaard worden wildcamera’s niet geleverd met een slot. Deze dien je los aan te schaffen en werken zeer eenvoudig (zie deze link).
Welke wildcamera’s verkoopt de Lidl?
Antwoord: De Lidl heeft verschillende wildcamera’s in diverse prijsklassen. Bekijk hier alle wildcamera’s van Lidl. Wel moet ik zeggen dat ik de prijs kwaliteit verhouding niet altijd in orde vind. Kijk naar mijn top 5 wildcamera's voor betere alternatieven.
Welke wildcamera is de beste?
Antwoord: Op dit moment is de Bushnell Trophy Cam 30MP Core DS No-Glow de beste wildcamera van 2024.
Wat is een goede wildcamera voor in mijn tuin?
Antwoord: Als je op zoek bent naar een eenvoudige wildcamera voor in je tuin, dan kan ik de Strex Wildcamera aanraden. Deze heeft een hoge prijs-kwaliteit verhouding.
Gebruikte bronnen
Sinds 2007 hou ik mij al bezig met digitale fotografie. Het is voor mij een echte passie en ik verdiep mij dan ook in alles wat er in de fotografie wereld afspeelt (tip: kijk eens bij mijn nieuws items). Als ik iets aanschaf lees ik mij dan ook heel goed in middels magazines, vlogs, diverse digitale camera websites en testrapporten. Al deze kennis heb ik, tezamen met de kennis die ik van externe bronnen heb gehaald, gebruikt om dit overzicht met de beste wildcamera's van 2024 samen te stellen. Hieronder nog even een overzicht van de diverse camera magazines en websites die ik heb gebruikt:
Bron: | |
---|---|
Websites |
Dpreview.com |
Tijdschriften | Natuurfoto Magazine Zoom Focus Digifotopro |
Tests / reviews |
Consumentenbond TIPA EISA Kieskeurig Tweakers |
Afsluiting
Dit was mijn gehele uitleg omtrent de beste wildcamera's van 2024. Hopelijk heeft mijn uitleg je een stuk verder geholpen in de zoektocht naar jouw ideale wildcamera. Ben je er toch nog niet helemaal uit en heb je wat vragen en twijfels? Laat dan hieronder een bericht achter en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.
Wildcamera kopen?
Wil je een wildcamera kopen? Dan kan ik je een van onderstaande camerawinkels en natuurwinkels met harte aanbevelen:
Nederlandse camerawinkels
CameraNu
Coolblue.nl
Cameraland
Kamera-express.nl
Vivara
Belgische camerawinkels
Coolblue.be
Kamera-express.be
Beste Thijs,
Ik lees je verslag over de diverse wildcamera’s op de internet en wilde je om jou expertise en hulp vragen.
Ik ben nu meer dan een jaar aan het worstelen met een in 2023 aangeschafte wildcamera
om opnames te maken van de dassen en anderedieren op ons landgoedje maar ik krijg het niet voor elkaar.
Denk ik dat alles goed is ingesteld en na enkele dagen check ik de camera en krijg ik
“ no file “ indicatie.
Vanalles geprobeerd, lukt niet.
Ten einde raad!!
Beste Maxim,
Dank voor je bericht! Wat ontzettend frustrerend dat het je na zoveel pogingen nog steeds niet lukt om goede opnames te maken. Hopelijk kan ik je helpen met onderstaande tips.
Tip 1: De SD-kaart: Een vaak voorkomend probleem is de SD-kaart. Controleer of je een goede kwaliteit SD-kaart gebruikt, minimaal Class 10 en maximaal 32 GB. Veel wildcamera’s werken namelijk niet goed met grotere kaarten. Vergeet niet om de kaart in de camera zelf te formatteren voordat je hem gebruikt. Ook dit kan het probleem zijn (de camera herkent de kaart niet goed)
Tip 2: De Firmware: Soms helpt het om te kijken of er een firmware-update beschikbaar is voor je camera. Fabrikanten lossen met deze updates vaak kleine technische problemen op. Misschien werkt die van jou net niet goed?
Als dit allemaal niet werkt, kan het natuurlijk zijn dat de camera zelf een defect heeft. Dan is het verstandig om contact op te nemen met de fabrikant of winkel waar je hem hebt gekocht. Maar uiteraard hoop ik dat het lukt met deze twee tips en dat je snel mooie beelden kunt maken van de dassen en andere dieren op je landgoed!
Groet,
Thijs
Beste Thijs, mooi en duidelijk artikel.
Je geeft aan bij de Strex dat als je een wildcamera met wifi wil een Lensville een goede keuze is. Waarom niet een Strex met WiFi?
Beste Jacqt,
Dank voor je vraag en het compliment! Leuk om te lezen. 🙂
De reden dat ik de Lensville aanraad boven de Strex met wifi is vooral vanwege de betere ervaringen met de Lensville. Zo is de wifi module van de Lensville net wat beter waardoor hij ook betere beoordelingen krijgt van andere gebruikers. Maar de Strex zonder wifi blijft overigens wel een goede keuze als je niet per se wifi nodig hebt.
Hopelijk heb je hier wat aan! 🙂
Groet,
Thijs
Beste Thijs,
Bedankt voor je heldere uitleg. Dit was voor mij helemaal nieuw en je suggesties hebben mij zeker geholpen om een camera te kiezen.
Graag gedaan Cor! En goed om te horen dat je met mijn uitleg eruit bent gekomen. 🙂
Groet
Thijs